Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ

            Υλικά


      ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

           Εκτέλεση 

Αν επιλέξετε αλμυρό μπακαλιάρο θα πρέπει 1 με 2 μέρες νωρίτερα να τον βάλετε στο νερό,
αλλάζοντας συχνά μέσα στην μέρα το νερό.
Μπορείτε όμως να επιλέξετε μπακαλιάρο κατεψυγμένο ( ξαλμυρισμένο ).
Αν είναι αλμυρός μέτα το πέρας των 2 ημερών, τον κόβουμε σε μερίδες.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ετοιμάζουμε το λεγόμενο κουρκούτι.
Περνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αφήνουμε να ροδίσει καλά από την μια πλευρά και τον γυρίζουμε και από την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.



                             Συνταγή του σεφ Ανδρέα Γεωργούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου