Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σουφλέ σοκολάτας

            Υλικά


1     κιλό σοκολάτα υγείας
350 gr βούτυρο γάλακτος (τύπου Ολλανδίας)
200 gr αλεύρι
240 gr ζάχαρη
16   αυγά

            Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε μπεν μαρί και βάζουμε τη σοκολατα
    με το βούτυρο να λιώσει.


2. Αφού λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά,
    τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε
    να κρυώσουν.

3. Χωρίζουμε τα αυγά, κρόκους - ασπράδια χωριστά.
    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε δυνατή
    ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

4. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά σε σφιχτή μαρέγκα,
    ενσωματώνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

5. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.

6. Στη συνεχεία προσθέτουμε τη μαρέγκα και
    ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα
    πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7. Μοιράζουμε σε βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε
    σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 C για 9 λεπτά.
   
         Σερβίρουμε αμέσως

                                                   Συνταγή του σεφ Κώστας  Ζιάβρος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου