Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Λαγάνα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά γλυκού γλυκάνισο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές σουσάμι


Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε το γλυκάνισο με το νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Στο νερό διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και την αφήνουμε περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι,

το λάδι και το κρασί.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας και το μίγμα της μαγιάς.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να

ζεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Στον πάγκο ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ακόμη τη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Δίνουμε σχήμα λαγάνας.

Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα,

πατάμε τις λαγάνες με τα δάχτυλα να κάνουν βαθουλώματα.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς

στις αντιστάσεις, για 45΄ περίπου.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου