Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παστίτσιο Λαχανικών

            Υλικά

500 γρ.  πέννες
1  κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1  σκελίδα  σκόρδο ψιλοκομμένο
1  πιπεριά  πράσσινη ψιλοκομμένη
1  πράσσο  ψιλοκομμένο

200 γρ. μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
200 γρ.  κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
200 γρ.  αρακά
χυμός  ντομάτας
αλάτι - πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

            Υλικά για την μπεσαμέλ

100 γρ.  λάδι
100 γρ.  αλεύρι
1/5 λίτρο  φρέσκο  γάλα
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο

            Εκτέλεση

Βράζουμε  τις  πέννες  σύμφωνα  με  τις  οδηγίες.
Σωτάρουμε  στο  λάδι  το  κρεμμύδι, το  σκόρδο, την  πιπεριά, το πράσσο  και
στην  συνέχεια  το  μπρόκολο, το  κουνουπίδι  και  τον  αρακά. Τέλος,
ρίχνουμε  την  ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε  και  ρίχνουμε  νερό  μέχρι  να
σκεπάσει  τα  λαχανικά. Βράζουμε  έως  να  μαλακώσουν  τα  λαχανικά μας.

Ετοιμάζουμε  την μπεσαμέλ: Καβουρντίζουμε  στο  λάδι  το  αλεύρι.
Σε  μια  άλλη  κατσαρόλα  ζεσταίνουμε  το  γάλα και το ρίχνουμε λίγο - λίγο
στο αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
την μπεσαμέλ μέχρι να πήξει. Τότε την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το
αυγό ανακατεύοντας γρήγορα να ενωθεί με την μπεσαμέλ.

Στήσιμο Παστίτσιου: Στα μακαρόνια ρίχνουμε λίγο λάδι και τα στρώνουμε σε ταψί.
Από πάνω απλώνουμε τα λαχανικά και τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ.
Αν επιθυμούμε ρίχνουμε τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στυς 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου