Φακελάκια με μαρμελάδα
2 φλ. και 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο ανάλατο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας νερό παγωμένο
μαρμελάδα φράουλα
1 αυγό και λίγο γάλα για άλειμμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
2 φλ. και 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο ανάλατο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας νερό παγωμένο
μαρμελάδα φράουλα
1 αυγό και λίγο γάλα για άλειμμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια ( ή στο μίξερ ) ώσπου να δημιουργηθούν τρίμματα. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 1/2 - 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 τετράγωνα φύλλα πάχους μικρότερου από 1 εκ.. Κόβουμε κάθε φύλλο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια ( περίπου 8 - 10 ).
Τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα σκεπασμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 2 - 3 εκ.
μεταξύ τους. Σε κάθε τετράγωνο βάζουμε 1 - 2 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα, σκεπάζουμε
με ένα άλλο φύλλο και με ένα πιρούνι κολλάμε καλά τις άκρες τους. Εναλλακτικά, αντί να
τα σκεπάσουμε με άλλο κομμάτι ζύμης, τα διπλώνουμε και σχηματίζουμε ένα τρίγωνο.
Παγώνουμε τα φακελάκια μερικές ώρες στο ψυγείο, κατόπιν τα αλείφουμε με τον κρόκο του
αυγού ελαφρά χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα και τα ψήνουμε περίπου 25 - 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
TIP
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ Ή ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου