ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 14 λεπτά
Υλικά για 4 μπέργκερ
Για το σερβίρισμα
Για τη σπιτική σος μπάρμπεκιου
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 14 λεπτά
Υλικά για 4 μπέργκερ
- 500 ΓΡ. ΚΙΜΑΣ ΑΝΑΜΙΚΤΟΣ ΒΟΕΙΟΣ - -ΧΟΙΡΙΝΟΣ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ ΤΟΜΑΤΑΣ
- 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
- 1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
Για το σερβίρισμα
- 4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ
- 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- 2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
- ΑΛΑΤΙ, ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
- 4 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
- 25 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 1 ΜΕΤΡΙΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
- 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΛΙΩΜΕΝΗ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
- 190 ΓΡ. ΚΕΤΣΑΠ
- 150 ml ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ
- 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΗΛΟΞΙΔΟ Ή ΞΙΔΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
- 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ Tabasco
- Για να φτιάξετε σπιτική σος μπάρμπεκιου, βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.Στη συνέχεια προσθέτετε την κέτσαπ, τον χυμό τομάτας, το πετιμέζι, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα και το Tabasco. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σκεπασμένη, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην κολλήσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα της μπάρμπεκιου σος. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον πελτέ και τη σάλτσα σόγιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθετε μπιφτέκια με πάχος περίπου 1,5 εκ., αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Βάζετε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετείτε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά. Ψήνετε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα για 6 με 7 λεπτά ανά πλευρά. Εναλλακτικά, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 12 με 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο. Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζετε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μία φέτα τυρί να λιώνει. Αλείφετε τα ψωμάκια με σος μπάρμπεκιου και από πάνω βάζετε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι και την τομάτα. Κλείνετε και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου