Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

PIC NIC 1ης ΜΑΪΟΥ


ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ  ΜΕ  ΣΠΙΤΙΚΗ  ΣΟΣ   ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ  ΚΑΙ  ΚΑΣΕΡΙ

Χρόνος  προετοιμασίας : 30  λεπτά
Χρόνος  ψησίματος :  14  λεπτά

Υλικά  για  4  μπέργκερ




  • 500     ΓΡ.  ΚΙΜΑΣ  ΑΝΑΜΙΚΤΟΣ  ΒΟΕΙΟΣ - -ΧΟΙΡΙΝΟΣ
  • 1  ΚΟΥΤΑΛΙΑ  ΣΟΥΠΑΣ  ΠΕΛΤΕ  ΤΟΜΑΤΑΣ
  • 2  ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΣΟΥΠΑΣ  ΣΑΛΤΣΑ  ΣΟΓΙΑΣ      
  • 1  ΜΙΚΡΟ  ΚΡΕΜΜΥΔΙ  ΤΡΙΜΜΕΝΟ

Για  το  σερβίρισμα


  • 4  ΦΕΤΕΣ  ΤΥΡΙ  ΚΑΣΕΡΙ
  • 4  ΜΕΓΑΛΕΣ  ΡΟΔΕΛΕΣ  ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 2  ΜΕΤΡΙΕΣ  ΤΟΜΑΤΕΣ  ΣΕ  ΛΕΠΤΕΣ  ΦΕΤΕΣ
  • ΑΛΑΤΙ,  ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ  ΠΙΠΕΡΙ
  • 4  ΨΩΜΑΚΙΑ  ΓΙΑ  ΜΠΕΡΓΚΕΡ       

Για  τη  σπιτική  σος μπάρμπεκιου

  • 25  ml  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1  ΜΕΤΡΙΟ  ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • 1  ΣΚΕΛΙΔΑ  ΣΚΟΡΔΟΥ  ΛΙΩΜΕΝΗ
  • 1  ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ  ΓΛΥΚΟΥ  ΠΑΠΡΙΚΑ  ΓΛΥΚΙΑ
  • 190  ΓΡ.  ΚΕΤΣΑΠ
  • 150  ml  ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ
  • 2  ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΣΟΥΠΑΣ  ΠΕΤΙΜΕΖΙ
  • 1  ΚΟΥΤΑΛΙΑ  ΣΟΥΠΑΣ  ΜΗΛΟΞΙΔΟ  Ή  ΞΙΔΙ  ΑΠΟ  ΛΕΥΚΟ  ΚΡΑΣΙ
  • 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΣΟΥΠΑΣ  ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ  ΑΠΑΛΗ 
  • 1  ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ  ΓΛΥΚΟΥ  Tabasco
  1. Για  να  φτιάξετε  σπιτική  σος  μπάρμπεκιου, βάζετε  το  ελαιόλαδο  σε  ένα  αντικολλητικό  τηγάνι  και  σοτάρετε  το  κρεμμύδι  με  το  σκόρδο  για  5  λεπτά,  μέχρι  να  μαλακώσουν  και  να  χρυσίσουν.Στη  συνέχεια  προσθέτετε  την  κέτσαπ,  τον  χυμό  τομάτας,  το  πετιμέζι,  το  μηλόξιδο,  τη  μουστάρδα  και  το  Tabasco.  Τα  αφήνετε  να  πάρουν  μια  βράση.  Χαμηλώνετε  τη  φωτιά  και  αφήνετε  τη  σάλτσα  να  σιγοβράσει  σκεπασμένη,  ανακατεύοντας  συχνά  και  προσέχοντας  να  μην  κολλήσει  για  τουλάχιστον  30  λεπτά,  μέχρι  να  αποκτήσει  την  υφή  και  την  πυκνότητα  της  μπάρμπεκιου  σος. Αποσύρετε  και  αφήνετε  να  κρυώσει  καλά.
  2. Σε  ένα  μπολ  ανακατεύετε  τον  κιμά  με  το  κρεμμύδι,  τον  πελτέ  και  τη  σάλτσα  σόγιας,  μέχρι  να  ενωθούν  τα  υλικά.  Πλάθετε  μπιφτέκια  με  πάχος  περίπου  1,5  εκ.,  αλατοπιπερώνετε  και  από  τις  δυο  πλευρές.  Βάζετε  τα  μπιφτέκια  στη  λαδωμένη  σχάρα  του  φούρνου,  ενώ  από  κάτω  τοποθετείτε  ένα  ταψί  για  να  πέφτουν  τα  υγρά.  Ψήνετε  σε  δυνατό  γκριλ,  στην  πιο  ψηλή  σκάλα  για  6  με  7   λεπτά  ανά  πλευρά.  Εναλλακτικά,  τα  βάζετε  σε  ταψί  στρωμένο  με  λαδόκολλα  και  τα  ψήνετε  στις  αντιστάσεις,  στους  180  βαθμούς  για  12  με  14  λεπτά,  γυρίζοντάς  τα  στο  ενδιάμεσο.  Μόλις  βγουν  από  το  φούρνο,  βάζετε  πάνω  σε  κάθε  μπιφτέκι  μία  φέτα  τυρί  να  λιώνει.  Αλείφετε  τα  ψωμάκια  με  σος  μπάρμπεκιου  και  από  πάνω  βάζετε  το  μπιφτέκι,  το  κρεμμύδι  και  την  τομάτα.  Κλείνετε  και  σερβίρετε  με  πατάτες  τηγανιτές.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου