Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τι είναι μαγειρική;

Μαγειρική... μία διαδικασία προετοιμασίας τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας.Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο,γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές,οικονομικές και πολιτιστικές παραδόσεις.

Η μαγειρική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω χημικών αντιδράσεων χωρίς την παρουσία της θερμότητας,όπως στο Ceviche,ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο όπου τα ψάρια ψήνονται από τα οξέα στο λεμόνι ή χυμό λάιμ. Το Sushi χρησιμοποιεί επίσης μια παρόμοια χημική αντίδραση μεταξύ των ψαριών και του όξινου περιεχόμενου του ρυζιού κεραμωμένου με ξύδι.Η προετοιμασία τροφίμων με θερμότητα ή φωτιά είναι μια δραστηριότητα μοναδική για τον άνθρωπο και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η έλευση του μαγειρέματος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη εξέλιξη.Η ανάπτυξη της γεωργίας,του εμπορίου και των μεταφορών μεταξύ των πολιτισμών σε διαφορετικές περιοχές πρόσφεραν πολλά νέα συστατικά στους μάγειρες.Νέες εφευρέσεις και τεχνολογίες,όπως η αγγειοπλαστική για τη αποθήκευση και το βράσιμο του νερού,επέκτεινε τις τεχνικές μαγειρικής.













+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου